Avansează proiectul privind realizarea drumului de mare viteză Filiași – Lugoj. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunță că au fost desemnați câștigătorii pentru elaborarea primelor două studii de fezabilitate necesare construcției a două loturi din acest drum care va lega Oltenia de Banat.

Primul contract vizează sectorul Drobeta Turnu Severin – Domașnea (65 kilometri) și a fost atribuit unei asocieri de firme înregistrate în România. Are o valoare de 35,78 milioane de lei, fără TVA. Contractul are o durată de 28 de luni (26 de luni sunt alocate doar pentru elaborarea studiului de fezabilitate).

Al doilea contract vizează sectorul Caransebeș – Lugoj (50 kilometri), a fost atribuit unei firme din Turcia și are o valoare de 12,11 milioane de lei, fără TVA. Pentru derularea acestuia sunt alocate 20 de luni (18 luni numai pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

Ambele contracte sunt finanțate prin Programul Transporturi și pot fi semnate în zece zile, dacă nu vor fi depuse contestații”, a afirmat Sorin Grindeanu.