Colterm anunță că are stocuri suficiente de cărbune și gaz pentru a produce energie termică pentru încălzire și apă caldă și în perioada următoare.

Cărbune: stocul actual este de 12.998 tone, în condițiile unui consum mediu de cărbune energetic, în luna februarie, de 1.078 de tone/zi. Cantitatea totală achiziționată în intervalul iunie 2022 – februarie 2023 este de 146.720 tone de cărbune, la care se adaugă stocul de cărbune de la finalul sezonului anterior de încălzire, de 6.084 tone. În total, 152.804 tone cărbune, din care s-au consumat până în prezent 139.806 tone. Gaz: stocul de gaz înmagazinat este, la ora actuală, de 8.085 MWh, cantitate care se va consuma în cursul lunii martie 2023. Reiterăm faptul că întreaga cantitate de gaz înmagazinat este achitată în totalitate. Pentru luna în curs, în plus față de cantitatea extrasă din depozite, necesarul de gaze naturale, de 64.700 MWh, este asigutat prin cele opt contracte pentru achiziția de gaze naturale încheiate cu producatorii interni (46.500 MWh), iar diferența necontractată (18.200 MWh), prin contractele cu furnizorul de ultimă instanță – OMV Petrom. Mai precizăm că, pentru necesarul pe luna martie, s-a plătit în avans jumătate, iar cealaltă jumătate a fost agreată cu furnizorii pentru a se achita în tranșe”, a informat compania de termoficare a Timișoarei.

Referitor la stadiul reparațiilor de la cele două mari centrale termice, în acest moment, cazanele 1, 2 și 3 de la CET Sud și cazanele de apă fierbinte 2 și 4 de la CT Centru funcționează în parametri optimi.

Menționăm că, sporadic, se mai efectuează reparații de mici dimensiuni, necesare în vederea continuității și menținerii parametrilor tehnologici de funcționare a instalațiilor de producere energie termică”, a detaliat Colterm.

În ceea ce privește proiectul cu finanțare europeană privind retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Timișoara, aflăm că lucrările pe rețelele secundare au fost finalizate, iar stadiul pe cele primare este de 82,6%.