Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţji a fost desemnată de către Guvern coordonator al serviciilor digitale în România.

Executivul a aprobat, recent, un Memorandum care prevede desemnarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii drept coordonator al serviciilor digitale şi demararea măsurilor pentru implementarea la nivel naţional a Regulamentului (UE) 2022/2065.

Guvernul precizează, printr-un comunicat faptul că regulamentul urmăreşte să garanteze cele mai bune condiţii pentru furnizarea de servicii digitale inovatoare pe piaţa internă a UE, să contribuie la siguranţa online şi la protecţia drepturilor fundamentale şi să stabilească o structură de guvernanţă solidă şi durabilă pentru supravegherea eficace a furnizorilor de servicii intermediare.

“Regulamentul (UE) 2022/2065, intrat în vigoare în 16 noiembrie 2022 şi urmând a se aplica de la 17 februarie 2024, stipulează că Statele Membre trebuie să desemneze autorităţile competente pentru a fi responsabile cu supravegherea furnizorilor de servicii intermediare şi asigurarea respectării actului legislativ”, a comunicat Guvernul.

Preluare foto: broadbandtvnews.com