Soarta Spitalului CFR din Timișoara a fost analizată, vineri, la București. Dominic Fritz anunță că a participat la o ședință de Guvern cu premierul Ciucă și vicepremierul Grindeanu pentru o discuție despre viitorul celor 15 spitale CFR din România, din care și unul la Timișoara.

Anomalia istorică să existe spitale în subordinea Ministerului Transporturilor, care n-are nicio treabă cu sănătatea, trebuie să înceteze. Premierul a subliniat că vrea să se finalizeze procesul de predare încă din acest an. Am anunțat Guvernul României încă din decembrie anul trecut că Municipiul Timișoara este gata să preia în administrare Spitalul CFR, unul din spitale de tradiție ale Timișoarei, cu buni specialiști și cu o paletă largă de servicii medicale”, a declarat Dominic Fritz.

Edilul-șef crede că dacă Spitalul CFR va fi transferat orașului, timișorenii vor avea numai de câștigat.

Spitalul CFR ar spori capacitatea actuală a Spitalului Municipal cu încă 200 de paturi. Pacienții vor avea la dispoziție întreaga paletă de servicii medicale, într-o structură mai eficientă și coerentă decât acum. Am și avea acces mai facil la fonduri europene pentru modernizare, astfel încât în următorii ani Timișoara să-și întărească poziția de pol de servicii medicale de calitate pentru toată regiunea de vest”, a explicat primarul Timișoarei.