20 centre sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș au beneficiat de o serie de dotări, în valoare de aproape patru milioane de lei, pentru echipamente de protecție și prevenție.

Totul în cadrul unui proiect european derulat de Consiliul Județean Timiș, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Mai precis, au fost achiziționați șase roboți inteligenți pentru dezinfecție cu UV, 24 de termoscanere (sisteme de detecție cu infraroșu pentru măsurarea temperaturii corpului uman) și 62 termometre digital non contact cu infraroșu.

Am făcut o prioritate din dotarea centrelor sociale din cadrul DGASPC Timiş cu echipamente speciale de protecție şi prevenție deoarece protejarea persoanelor aparținătoare grupurilor vulnerabile şi a personalului care asigură îngrijirea acestora din cadrul centrelor sociale este foarte importantă. Cu sursele de finanțare atrase am reușit consolidarea capacității de reacție şi răspuns în timp util la orice criză sanitară cauzată de răspândirea unui virus„, a afirmat Marian Constantin Vasile, administratorul județului Timiș.

În cadrul aceluiași proiect au fost cumpărate măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți, soluții de dezinfectare, alcool sanitar și covoare de protecție cu soluția aferentă de care vor beneficia 10 centre pentru protecția persoanelor adulte și 10 centre pentru protecția drepturilor copiilor.