Restaurantul Pizza Hut din mallul din Calea Șagului din Timișoara a fost închis temporar, marți, de către inspectorii OPC Timiș. Asta după ce a fost realizat un control, ca urmare a unei reclamații, fiind descoperită multă mizerie. De asemenea, prin bucătărie se plimbau gândaci.

În spațiul de igienizare a veselei au fost identificate produse detergent lichid pentru spălarea automată a vaselor care aveau imprimate pe ambalat data 12/12/2022 fără a exista mențiuni pe produs cu privire la termenul de valabilitate sau data fabricației. În același spațiu, atât pe mașina de spălat vase cât și pe paviment și în imediata apropiere a vaselor igienizate existau insecte vii ( gândaci de bucătărie) în mișcare. Tăvile utilizate în vederea coacerii blatului de pizza neigienizate corespunzător, păstrate unele peste altele, înnegrite de arsură și cu depuneri consistente de grăsimi întărite, resturi alimentare. Materii prime (făină, brânză, mezeluri și diverse sosuri) lipsite de elemente de identificare – caracterizare necesare determinării conformității acestora. Pe suprafața aluatului preparat, depus în tavă, spre coacere, existau impurități rezultate din neigienizarea corectă a tăvii, resturi de la alte preparate”, a transmis OPC Timiș.

Inspectorii instituției au decis să amendeze Pizza Hut cu 15.000 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară a activității până la remedierea deficiențelor constatate.