Tablouri estimate la peste 320.000 euro, furate din Austria în urmă cu câțiva ani, au fost recuperate de către polițiștii din județele Timiș și Caraș-Severin.

Poliția Română informează că, la sfârșitul anului trecut, polițiști ai serviciilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin și Timiș, sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor de pe lângă judecătoriile Oravița și Timișoara, au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, la solicitarea autorităților judiciare austriece, într-un ordin european de anchetă.

În urma perchezițiilor, derulate în colaborare cu reprezentanți ai Poliției din Austria și ai Ambasadei Republicii Austria în România, au fost indisponibilizate nouă tablouri, ce au fost estimate la peste 320.000 de euro.

Operele de artă ar fi fost sustrase în urmă cu mai mulți ani, de un cetățean român, din locuința unui artist austriac, fiind aduse ulterior la adresele acestuia din Caraș-Severin și Timiș. Cele 9 tablouri au fost predate polițiștilor austrieci și transportate pe teritoriul statului de proveniență.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La percheziții au participat polițiști ai serviciilor criminalistice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin și Timiș, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin”, a transmis Poliția Română.