Investiție importantă la Timișoara, cu bani europeni. Primăria anunță că a fost depusă o cerere de finanțare pentru un Campus de învățământ dual de importanță regională. Pentru cererea de finanțare a fost înființat un consorțiu dedicat cu 31 de parteneri, unde lider de consorțiu este Universitatea Politehnica Timișoara. Valoarea totală a construcției campusului este estimată la 134 de milioane de lei, cu TVA inclus, adică 27 de milioane euro.

Timișoara este un magnet pentru cei care doresc să studieze, să lucreze și să investească aici și învățământul dual face parte din rețeta succesului oricărui oraș de secol XXI. Prin acest nou campus, avem ambiția de a atrage tineri dornici de o carieră în domenii tehnice, în meserii de care depinde dezvoltarea economică a Timișoarei. Îi felicit pe cei 31 de parteneri care s-au așezat la aceeași masă și au lucrat pentru un proiect comun care va dezvolta Timișoara și întreaga regiune. Îi mulțumesc rectorului Politehnicii, Florin Drăgan, care și-a asumat, ca reprezentant al UPT, rolul de lider al acestui consorțiu”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Constituirea consorțiului are ca scop final obținerea finanțării europene pentru această investiție. La nivel de țară sunt disponibile finanțări pentru zece astfel de campusuri duale de interes regional. Valoarea maximă eligibilă pentru construcții este de 20,8 milioane euro, la care se adaugă 5,8 milioane euro, contribuție din bugetul local.

Învățământul dual reprezintă o necesitate pentru un oraș ca Timișoara. Numărul mare de parteneri pe care am reușit să-i implicăm în proiect este un indicator clar că este mare nevoie să deschidem oportunități noi pentru piața muncii și să le dăm tinerilor din regiune posibilități noi de dezvoltare în diverse domenii de interes. Seriozitatea și experiența fiecărui partener din proiect sunt garanția că acest campus va genera calitate, iar Universitatea Politehnică are capacitatea de a coordona un proiect de o asemenea anvergură”, transmite Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Finanțarea face parte din Componenta C15 – Educație, a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această finanțare cuprinde, de asemenea, fonduri pentru acordarea de burse școlare în valoare maximă de 423.000 euro.

În total, 31 de parteneri constituie „Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara”, respectiv trei universități, Primăria Timișoara, Inspectoratul Școlar Timiș, șapte licee timișorene, 16 firme și trei asociații ale mediului de afaceri.