Pe fondul unei apatii politice aproape totale, generate chiar de către liderii județeni ai PSD și PNL, scena publică locală devine interesantă prin revenirea lui Titu Bojin în spațiul politic. Fostul președinte al CJT și PSD, a susținut o conferință de presă în care și-a anunțat intențiile de viitor, din poziția de coordonator al organizației Timiș a Partidului Umanist Social Liberal – PUSL. Bojin susține că a început să construiască o filială solidă a acestei formațiuni și a anunțat că va candida pentru o funcție administrativă anul viitor. „Eu zic că în 50% din localitățile județului ar trebui să avem consilieri. Poate fi pus în discuție și unul dintre municipii pentru că avem oameni buni; vorbesc de Lugoj, nu e niciun secret. Va trebui să ne axăm strict și exact pe localitățile în care avem șanse (pentru funcția de primar – n.r.), oricum la ora actuală avem stabiliți 20 de candidați pentru primar, din cele 68 de organizații pe care le avem. Urmează să îi transmitem și către București săptămâna viitoare. Candidatul la primăria Timișoarei se stabilește la nivel național”, a precizat Titu Bojin. După prezentarea situației organizatorice, fostul lider al PSD i-a criticat pe Alin Nica, actualul șef al CJT și pe fostul președinte, Călin Dobra. Bojin le reproșează faptul că au ratat toate proiectele majore ale Timișului și susține că acesta este unul dintre motivele pentru care intenționează să revină în politică, pentru a reda județului forța pe care a avut-o la un moment dat. Fostul președinte al CJT a avut cuvinte de laudă pentru actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre care a spus că mișcă lucrurile în sens bun pe zona infrastructurii.

După cei patru ani ai domnului Dobra nu prea a ieșit niciun proiect deosebit care să poată să demonstreze capacitatea sa la vârful Consiliului Județean Timiș. După alți trei ai domnului Nica, care mai mult lipsește de la CJT, la fel de prost stăm la capitolul infrastructură”, a afirmat Titu Bojin, potrivit publicației Banatul Azi.

Mai multe detalii AICI

Ieșirea publică a lui Titu Bojin nu e întâmplătoare, având în vedere faptul că în Timiș au început deja jocurile de subteran pentru viitoarele alegeri locale, iar fostul președinte al PSD rămâne în continuare o prezență în toate sondajele de opinie, indiferent de partidul care le comandă. Potrivit celor mai recente cercetări sociologice, Bojin conduce detașat la capitolul notorietate, dar e situat bine și la intenția de vot pentru șefia Consiliului Județean, fiind mult peste alți reprezentanți ai Partidului Social Democrat, cum ar fi Alfred Simonis, președintele filialei sau Mihai Ritivoiu, actualul prefect.

Alte informaţii AICI

Preluare foto: pressalert.ro