Nicolae Robu a fost chemat, vineri dimineața, la sediul DNA Timișoara, pentru a fi audiat. Fostul primar al Timișoarei este suspect într-un dosar privind emiterea în anul 2018 a unei autorizații de construire a unui duplex în cartierul Fratelia. În realitate, în zonă a apărut o clădire alcătuită din opt apartamente.

După ce a trecut pragul DNA Timișoara, Nicolae Robu a anunțat, pe Facebook, că nu a dorit să dea nicio declarație în fața procurorilor, pe motiv că vrea să studieze mai întâi dosarul în care este suspect.

Astăzi am fost chemat la DNA privitor la o Autorizație de Construcție a unui duplex emisă în 2018, ajunsă între timp anulată! Nu am dat nicio declarație, voi studia mai întâi dosarul cu pricina. În orice caz, consider ca ceva normal cercetarea în circumstanțele date, în vederea elucidărilor ce se impun. Nu-mi fac nicio grijă în ce mă privește, pentru că eu, personal, n-am comis nici pe această speță și nici pe altele nicio ilegalitate! Am fost permanent ultracorect și ultracinstit! Ca primar, am semnat zilnic o mulțime de documente, printre care și un număr important de autorizații de construcție. Niciodată în cei 8 ani, nu am făcut-o fără a avea în prealabil toate semnăturile aparatului de specialitate cerute de lege și de procedurile interne, drept garanție de legalitate și de conformitate sub toate aspectele. De altfel, fără aceste semnături, documentele nici nu ajungeau la mine la semnat, regula în acest sens la cabinetul meu fiind foarte strictă”, a declarat Nicolae Robu.

În final, fostul edil a afirmat că în cazul va fi reales primar al Timișoarei, la alegerile din anul 2024, „voi demola atât acest “duplex”, cât și casa-bloc a d-nei Aida Szilagy -și orice alte construcții ilegale, în ipoteza că așa ceva ar mai exista!-, evident, nu abuziv, ci în condițiile legii!”.