Fostul primar Nicolae Robu este urmărit penal de DNA Timișoara, pentru abuz în serviciu, în dosarul în care a fost chemat la audieri vineri dimineața privind emiterea unei autorizații de construire în anul 2018.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții: Robu Nicolae, la data faptei primar al municipiului Timișoara, Ciurariu Emilian-Sorin, la data faptei arhitect – șef al municipiului Timișoara, Borcsi Gabriela-Violeta, la data faptei șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană, Croitoru Lucreția, la data faptei consilier în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, scrie într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupție, „în cursul anului 2018, cu încălcarea prevederilor legale, suspecții Robu Nicolae, Ciurariu Emilian-Sorin, Borcsi Gabriela-Violeta și Croitoru Lucreția, în calitățile menționate mai sus, împreună cu alți funcționari din cadrul primăriei municipiului Timișoara, ar fi emis o autorizație de construire a unui imobil cu nerespectarea condițiilor stipulate în certificatul de urbanism. Prin emiterea acelei autorizații ar fi fost creat un prejudiciu persoanelor vătămate din dosar, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit beneficiarilor imobilului vizat de autorizația de construire”.

În acest dosar se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Dominic Fritz a comentat noul dosar în care fostul edil Nicolae Robu este anchetat.

În ceea ce-l privește pe domnul Robu, nu vreau să comentez, nu știu dacă este sau nu este corupt, este treaba lui să-și dovedească inocența în cadrul sistemului de justiție. Ce pot să spun însă este că niciunul dintre suspecți nu mai lucrează în Primăria Timișoara. Unii din acei oameni ale căror posturi le-am desființat și care m-au dat în judecată pentru faptul că le-am desființat posturile, acum sunt vizați de dosare de corupție, inclusiv în acest dosar. Concluziile le puteți trage singuri, poate există o legătură între cele două lucruri. Clar este că am găsit în parte în Primăria Timișoara, niște practici foarte, foarte dubioase atât în domeniul resurselor umane, unde există un dosar, în domeniul patrimoniului, unde există un dosar, și acum și în domeniul urbanismului, unde există un dosar. Toate aceste practici fac parte din lupta anticorupție pe care o ducem în Primăria Timișoara și încă o dată, niciunul dintre acești oameni care sunt vizați de aceste trei dosare, de urbanism, de patrimoniu și de resurse umane, nu mai lucrează în Primăria Timișoara”, a afirmat Dominic Fritz.