Bicicliștii ar putea fi interziși din nou în zona pietonală a Timișoarei. Asta după ce, vineri, o fetiță în vârstă de doi ani a fost lovită de un biciclist grăbit, pe o stradă din centrul orașului. În aceste condiții, Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, anunță că va solicita ca bicicliștii să nu mai aibă acces în zona pietonală.

Un copil a fost victima unui accident în zona pietonală, provocat de un biciclist grăbit. E cazul să ne trezim! Să revenim la normalitatea de bun-simț care ne spune că zona pietonală este doar pentru pietoni. Eu și echipa consilierilor locali ai PNL vom cere în prima ședință de Consiliu local, adoptarea de urgență a unei hotărâri care să interzică circulația bicicletelor în zona pietonală! Sunt convins că nimeni, indiferent de culoarea politică, nu își dorește să devină călăul unor oameni nevinovați. Deși, aceasta a fost una din primele inițiative ale USR în Timișoara. De ce e nevoie să trăim tragedii ca să vedem realitatea? Am spus din primul moment că bicicletele nu au ce căuta în Cetate, pentru simplul motiv că pot pune în pericol siguranța celor care circulă în zonă. Sincer, e unul din acele momente în care mi-aș fi dorit să nu fi avut dreptate. Fetiței accidentate îi doresc multă sănătate, suntem alături de familie și de toți cei care se simt în pericol acum în zona de promenadă. Vouă tuturor vă cer sprijinul pentru inițiativa noastră. Vocea noastră trebuie sa fie puternică și dacă USR nu vrea, poate un număr mare de semnături îi va convinge”, a afirmat Cosmin Tabără.

În ceea ce privește fetița rănită de biciclist, aceasta a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

„În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara, conducătorul bicicletei a fost identificat și depistat, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de părăsirea locului accidentului fără încuvințarea poliției sau procurorului care efectuează cercetarea la fața locului și vătămare corporală din culpă”, a transmis IPJ Timiș.