Sorin Muntean, fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, a fost condamnat definitiv la patru ani și opt luni de închisoare cu executare, în urma unei sentințe dată luni de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, de inculpații Bejan Petrea, Toader Nicolae Constantin și de intimații inculpați Bîlc Marin, Pavel Dumitru, Muntean Petru Sorin și Boț Iulian împotriva sentinței penale nr. 61/PI din data de 16 martie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara, Secția penală. […] Cuantumul pedepselor finale rezultante de executat în ceea ce-i privește pe inculpații Muntean Petru Sorin, Bîlc Marin, și Boț Iulian; și, rejudecând: I. Descontopește pedeapsa principală rezultantă de 6 ani închisoare aplicată inculpatului Muntean Petru Sorin și pedeapsa complementară de 3 ani a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice […], după cum urmează: – 4 (patru) ani închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită […] Inculpatul Muntean Petru Sorin urmând să execute pedeapsa rezultantă de: 4 (patru) ani și 8 (opt) luni închisoare, în regim de deținere”, scrie în sentința magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit Pressalert.ro, mai multe persoane, între care șeful Poliției Timiș, un avocat și un lider de clan țigănesc au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar de evaziune fiscală și corupție. Acum doi ani, Curtea de Apel Timișoara i-a găsit pe toți vinovați de acuzațiile aduse și i-a condamnat la închisoare cu executare. Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dat luni sentințele definitive, pedepsele fiind un pic mai mici.