CFR Infrastructură are în plan să modernizeze calea ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș. Această cale ferată este împărțită în șase loturi, iar primele trei vor fi scoase la licitație în curând.

Instituția anunță că a transmis în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în vederea verificării și validării, documentațiile de atribuire pentru primele trei loturi, pentru achiziția publică a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare.

Valoarea totală estimată a acestor loturi este de 5,6 miliarde de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Transporturi și de la bugetul de stat. Primul lot este cuprins între Craiova și Filiași și are p lungime de 37 kilometri, al doilea între Filiași și Igiroasa, cu o lungime de 44 kilometri, iar al treilea între Igiroasa și Drobeta Turnu Severin, cu o lungime de 41 kilometri.

La finalul lucrărilor, trenurilor vor putea circula cu cel mult 160 km/h.

Lungimea totală a liniei de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș, analizată în cadrul studiului de fezabilitate, este de 225 kilometri, iar valoarea totală estimată pentru obiectivul de investiţie (șase loturi) este de 10,5 miliarde lei, fără TVA.