Un semnal de alarmă a fost tras de Sorin Ionescu. Subprefectul de Timiș susține că podul de la Remetea Mare, peste râul Bega, ar reprezenta un pericol pentru șoferi. Asta pentru că există riscul de a se prăbuși din cauza TIR-urilor care-l traversează.

Limitarea de tonaj pentru traversarea podului peste Bega din comuna Remetea Mare este stringentă! Și dacă a existat cândva o limitare de tonaj pe podul situat pe DJ 609, care face legătura între localitățile Remetea Mare și Bucovăț, astăzi nu se putea vedea nimic în acest sens. Niciun fel de atenționare pentru a stopa traficul auto de mare tonaj peste podul care reprezintă un real pericol în condițiile în care specialiștii atrag atenția asupra stării precare a podului. După sesizările primite, am fost la fața locului. Am avut ocazia să discut cu cei care locuiesc în imediata vecinătate a podului pe care circulă camioanele de mare tonaj depășind cu mult limita admisă. Este un real pericol, iar oamenii se tem de ce e mai rău și sunt indignați de lipsa indicatoarelor care să limiteze tonajul”, a afirmat Sorin Ionescu.

În aceste condiții, subprefectul de Timiș a făcut apel la cei din consiliul județean să ia măsuri urgente.

Chiar dacă este în discuție construcția unui nou pod și a unui sens giratoriu, de care e mare nevoie în zona respectivă, asta nu înseamnă că problema este deja rezolvată. Vor trebui realizați mulți pași până la îndeplinirea acestui obiectiv. Fac un apel către administrația județeană și responsabilii din cadrul Consiliului Județean Timiș să trateze cu responsabilitate situația podului care se deteriorează de la o zi la alta și să ia de urgență măsurile care se impun prin montarea unor limitatoare de înălțime și gabarit, pentru a preveni astfel o posibilă tragedie”, a declarat Sorin Ionescu.

Pe de altă parte, Consiliul Județean Timiș susține că există indicatoare de avertizare cu restricția de tonaj instituită pe podul de la Remetea Mare.

Referitor la limitarea de tonaj pentru traversarea podului peste Bega din comuna Remetea Mare, situat pe DJ 609F, care face legătura între localitățile Remetea Mare și Bucovăț, aducem la cunoștința publicului și a domnului subprefect de Timiș, Sorin Ionescu, că instituția Consiliului Județean Timiș s-a adresat Poliției Remetea Mare pentru intensificarea controalelor în zonă deoarece, în conformitate cu legislația existentă, angajații Consiliului Județean Timiș nu au drept de oprire a transportatorilor. Restricția pe sectorul de drum județean dintre Remetea Mare și Bucovăț a fost instituită cu avizul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, astfel că echipajele acestuia au cunoștință de acest aspect și pot aplica sancțiuni pentru nerespectarea restricției instituite conform legislației în vigoare. Totodată, vă informăm că există indicatoare de avertizare cu restricția de tonaj instituită, montate pe drumul național DN6, localitatea Remetea Mare, cât și pe drumul județean înainte de accesul pe sectorul de drum cu restricție. Consiliul Județean Timiș tratează cu responsabilitate situația semnalată și a luat toate măsurile care se impun atât pentru siguranța cetățenilor cât și pentru protejarea infrastructurii rutiere”, a informat CJ Timiș.