Mai multe percheziții au avut loc, vineri dimineața, în locațiile unei importante firme de jocuri de noroc și pariuri, în Timișoara și București. Descinderile s-au desfășurat într-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul ar fi estimat la peste trei milioane de euro. Firma vizată este New Mozzart, care are sediul social la Timișoara.

În cursul zilei de azi, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PÎCCJ – SUPC, polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și I.P.J. Arad – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară pe raza Municipiului București (4) și a județului Timiș (6), la domiciliile persoanelor și sediile sociale ale unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

De asemenea, mai aflăm că „pe teritoriul României s-a constituit un grup infracțional organizat, format din cetățeni sârbi și cetățeni români, cu scopul eludării obligațiilor fiscale prin înregistrarea în documentele contabile ale unor societăți cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri sportive a unor cheltuieli care nu s-au efectuat în realitate. În mod concret, cheltuielile erau justificate sub forma unor câștiguri fictive la jocuri de noroc și pariuri sportive, urmărindu-se în acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit”.