Vești bune aduse de Sorin Grindeanu. Ministrul Transporturilor anunță că se relansează contractul pentru finalizarea centurii de sud a Timișoarei.

CNAIR, prin DRDP Timișoara, a transmis spre validare în SEAP documentația pentru lansarea noii licitații pentru finalizarea lucrărilor care au rămas neexecutate în urma rezilierii contractului anterior. Durata estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Timișoara Sud este de 12 luni alocate perioadei de execuție și 60 de luni alocate perioadei de garanție, care poate varia în funcție de perioada ofertată de operatorii economici. După validarea documentației în SEAP, anunțul de atribuire va fi vizibil cu valoarea contractului și cu data limită de depunere a ofertelor”, a declarat Sorin Grindeanu.

Finanțarea lucrărilor va fi asigurată prin Programul Transport 2021-2027. Potrivit ministrului Transporturilor, la data rezilierii contractului anterior cu constructorul italian, progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%.