Investiție importantă la Timișoara. Deputatul Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, a anunțat că Ministerul Sănătății a deblocat proiectul privind realizarea unui centru de arși gravi la Spitalul Județean Timișoara.

Primul centru de arși gravi se construiește la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara. Încă 66 milioane de euro pentru sănătatea timișorenilor! Echipa Ministerului Sănătății, condusă de ministrul Rafila, a deblocat proiectele pentru construirea centrelor destinate pacienților cu arsuri grave. Proiectul de la Timișoara a fost inițiat de Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Managerul Spitalului Județean de Timișoara, încă din anul 2015. La începutul anului 2022, proiectele aveau un risc de neîndeplinire ridicat”, a declarat Alfred Simonis.

Conform liderului PSD Timiș, lucrările de construcție vor fi demarate la începutul lunii iunie a acestui an.

Investiția de la Timișoara presupune construirea unei clădiri noi în care vor funcționa 58 de paturi pentru UPU-SMURD, șase saloane pentru mari arși, șase rezerve pentru arși intermediari și post-critici și cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 27 paturi, bloc operator cu 25 de săli de operație și heliport.