Timișorenii primesc o veste nu prea bună. Primăria a decis să majoreze taxele și impozitele locale, precum și amenzile, din anul 2024. Asta după ce Consiliul Local Timișoara a aprobat în plenul de marți un proiect de hotărâre privind indexarea cu rata inflației a valorilor impozabile, impozitelor si taxelor locale, precum și amenzilor pentru anul fiscal 2024. Concret, aceste dări vor crește cu aproape 14%.

Prin indexarea pe baza indicelui de inflație de 13,8 % a impozitelor și taxelor locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum și actualizarea limitelor amenzilor reglementate la art.493 alin.3, alin.4 și alin.4^1 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, actualizată și aprobarea de către Consiliul Local al Municipiului Timișoara a sumelor indexate, se realizează punerea în aplicare pentru anul 2024 a prevederilor art.491 alin.1 si alin.2 și ale art.493 alin.7 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, actualizată, prevederi legale cu caracter obligatoriu. De prezenta indexare/actualizare se va ține seama la stabilirea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara pentru anul fiscal 2024”, scrie în proiectul de hotărâre.

Lista cu noile taxe și impozite locale, precum și amenzi care vor fi achitate de anul viitor la Timișoara este disponibilă AICI!