Alexandru Proteasa, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș, afirma recent că s-ar produce defrișări masive în proximitatea drumului județean 681, pe sectorul Crivina – Nădrag – Hăuzești. În aceste condiții, Garda Forestieră Timișoara a decis să realizeze controale în zona Nădrag. Așadar, instituția anunță că a constatat faptul că nu s-ar realiza tăieri ilegale.

În zona indicată se află fond forestier proprietate publică a statului român, administrat de O.S. Făget și O.S. Ana Lugojana din subordinea D.S. Timiș, RNP-Romsilva. Pe suprafața de fond forestier administrat de O.S. Făget au fost constituite 2 partizi de produse secundare, rărituri. La momentul verificărilor acestea au fost reprimite, fiind respectate toate regulile silvice de exploatare. Pe raza O.S. Ana Lugojana au fost identificate, în lucru, 3 partizi de produse principale, tăieri de racordare, pe suprafața cărora regenerarea naturală este asigurată în procent de 70-75%. Toate aceste partizi au fost constituite cu respectarea prevederilor amenajamentului silvic, în vigoare, aprobat și avizat din punct de vedere al reglementărilor de mediu”, a informat Garda Forestieră Timișoara.

Pe de altă parte, instituția anunță că a constatat nereguli cu privire la manipularea lemnului tăiat legal, fiind aplicate trei amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare.

În zona de SE a localității Nădrag, au fost efectuate tăieri progresive, succesive și rase. Au fost respectate prevederile amenajamentelor silvice și au fost efectuate împăduriri după tăierile rase și în completarea regenerărilor naturale. Astfel, vă informăm că suspiciunile vehiculate în mediul online cu privire la posibile defrișări și administrare nesustenabilă a pădurii nu se confirmă”, a transmis Garda Forestieră Timișoara.