Publicația De Banat a preluat o serie de afirmații lansate de fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, în cadrul unei emisiuni difuzate de Televiziunea Europa Nova și a ‘tradus” câteva dintre aserțiunile ex edilului. Referindu-se la cei care consideră că l-au trădat în 2020, Robu a declarat:

„Cu toţi nu o să pot colabora. Cu unii da, nu sunt orgolios, cu alţii sub nicio formă. M-au împroşcat cu noroi, inclusiv în 2020. Nu mai pot. Eu voi candida fie independent, fie din partea PNL, dar nu lucrând cu oricine din PNL. Sunt câţiva, trei, pe care nu vreau să-i am alături. Cu doi dintre ei nu pot respira acelaşi aer, să fim în aceeaşi încăpere. Cu al treilea încă aş putea respira acelaşi aer, dar să nu se apropie de mine. Niciodată nu o să fac echipă cu ei”. 

La fel ca jurnaliștii de la publicația amintită ne întrebăm și noi cine sunt personajele atât de detestate de fostul lider al PNL Timiș? În urma unei anchete telefonice printre peneliști, colegii de la De Banat au speculat că unul dintre primii doi ar fi Dănuț Groza, primarul care îi organiza în trecut Elenei Udrea mese festive, iar cel de-al doilea ar fi un personaj care a cărat, la un moment dat, servieta lui Dan Ioan Șipoș (ce vremuri!), iar mai apoi a asigurat sonorizări pentru Constantin Ostaficiuc și Titu Bojin:

„Ulterior am discutat cu mai mulţi membri PNL Timiş despre cine ar fi cei trei cu care nu vrea să colaboreze, iar cu doi nici măcar acelaşi aer nu vrea să-l respire. În mod cert unul dintre ei este Dănuţ Groza, secretarul general al PNL Timiş. Cel mai probabil al doilea cu care nu poate respira acelaşi aer este Bogdan Ghelbere, secretar general adjunct, iar al treilea ar fi viceprimarul Cosmin Tabără. Printre cei nominalizaţi au mai fost deputaţii Marilen Pirtea şi Ben Oni Ardelean, dar chiar şi Alin Nica.”

(De Banat)

E foarte posibil ca Nicolae Robu să îi vizeze pe Groza și Ghelbere, fost consilier județean PSD la intrarea în politică, mai ales că cei doi au stârnit furia primarilor PNL din Timiș care au descins la București să ceară schimbarea celor doi din funcțiile politice. Nu e un secret pentru nimeni că în urma desantului din propriul partid, Bogdan Ghelbere a fost ejectat din funcția de secretar general adjunct al Guvernului, adică PNL Timiș a rămas fără nicio poziție importantă în Executiv.

Este clar și pentru (ne)peneliști cât de important e Ghelbere în PNL Timiș. Totuși, acesta pare că e pe cale de reactivare, dacă nu politică, cel puțin în zona de combinații…iar aici o mână de ajutor ar putea primi din partea doamnei senator de Timiș Alina Gorghiu, în prezent președinte al PNL Argeș! Orice om sănătos la cap s-ar putea întreba ce treabă mai are doamna Alina în Timiș, după ce a dezertat politic? Mai ales acum când organizația timișeană e praf și pulbere. Păi tocmai din acest motiv doamna Gorghiu îi ține calzi pe unii din Timiș și le propune diverse posturi administrative, așa cum a făcut-o recent cu domnul Ghelbere, între două degustări de mostre de miere de albine, la Ghiroda. Într-un spațiu considerat safe de toți cei prezenți, dar penetrat obraznic de doi bondari peneliști care s-au săturat atât de aburelile doamnei de Argeș, cât și de patinajul cronic al domnului demis din funcția de SGG adjunct chiar la cererea propriei organizații.

Pentru liniștirea apelor, poate ar fi mai bine ca doamna Alina să îl preia pe domnul Bogdan la PNL Argeș. Astfel ar fi și fostul om de casă al lui Dan Ioan Șipoș mai aproape de Bucureștiul pe care l-a părăsit recent.

Oricum, omul caută de zor poziții, dacă nu în Timișoara, măcar pe la alte structuri din capitală. Pentru a-l scuti de efort, îi recomandăm să uite de DNSC, acolo sunt totuși oameni serioși!

Preluari foto: debanat.ro, stiridinsurse.ro, financiarpress.ro