Colterm anunță că a început să facă economii cu scopul de a cumpăra o parte din certificatele de poluare aferente anului trecut.

În ceea ce privește situația achiziției certificatelor EUA pentru emisii de gaze cu efect de seră, respectiv 227.000 certificate EUA, încasările din ultima perioadă (în special din partea Municipiului Timișoara), coroborat cu negocierile de amânare la plată a unor facturi, către anumiți furnizori, permit la momentul actual achiziționarea celor necesare pentru conformarea CT Centru (aproximativ 45.000 bucăți). Pentru CET Sud, lucrăm în continuare pe mai multe scenarii de lucru, intenția Societății fiind evident de a conforma în integralitate ambele centrale”, a afirmat Cristian Amza, administratorul special al Colterm.

Mai precis, societatea de termoficare a reușit să negocieze cu furnizorul de gaz să facă plățile începând cu luna mai, pentru a strânge bani pentru certificatele de poluare pentru CET Centru.

Pentru luna în curs, necesarul estimat de gaze naturale este de 42.000 MWh (în scădere față de lunile precedente) și este asigurat prin contractul pentru achiziția de gaze naturale încheiat cu furnizorul de pe piața concurențială SC Lord Energy SRL, plata urmând să se realizeze în patru tranșe săptămânale, din luna mai, furnizorul înțelegând situația Colterm, privind achiziția certificatelor de poluare”, a detaliat Cristian Amza.