Timișorenii sunt invitați să participe la un concurs de soluții pentru transformarea orașului într-unul verde. Mai precis, primăria anunță că proiectul ”Soluții Inovative pentru Orașe Verzi”, derulat de UrbanizeHub, în parteneriat cu orașele Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița, a intrat în faza de organizare a concursului de soluții dedicat cetățenilor cu inițiativă din comunitate.

Concursul „UrbanLab for Green Cities” se va desfășura în perioada 21 – 23 aprilie, în format hibrid, cu posibilitatea participării atât online, cât și fizic, într-o locație din Timișoara. Cele mai bune soluții vor fi recompensate cu premii cu o valoare de până la 3.000 euro.

Soluțiile create în cadrul acestui concurs vor fi prezentate în cadrul conferinței UrbanTalks care va avea loc la Timișoara în data de 27 aprilie și la care vor participa reprezentanți ai administrațiilor publice, lideri din societatea civilă, antreprenori, reprezentanți ai Comisiei Europene și experți în dezvoltare sustenabilă, pentru a discuta despre viitorul verde și smart al orașelor. Lansarea concursului a fost precedată de organizarea unei campanii de consultare publică care a urmărit să afle cum prioritizează cetățenii investițiile și nevoile propriului oraș. În urma centralizării celor 1000 de răspunsuri primite de la cetățeni pe baza sondajului adresat celor patru orașe, au fost validate planurile de acțiune pentru comunitățile urbane”, a transmis Primăria Timișoara.

Pornind de la nevoile cetățenilor, au fost identificate trei direcții principale pentru proiectele ce pot fi propuse, și anume: oraș verde prin design urban (mobilitate, spații verzi, infrastructură verde-albastră); oraș verde prin tehnologie (digital); oraș verde prin implicare (educație, voluntariat).

Înscrierile la concursul de soluții se pot face accesând link-ul: https://urbanizehub.ro/inscrieri-urban-lab-for-green-cities/