Circulația rutieră a fost blocată vineri, între orele 12.00 și 15.00, pe breteaua de coborâre a autostrăzii A1, la ieșirea din localitatea Giarmata.

Asta pentru că aproximativ 200 de fermieri cu tractoare agricole, tractoare cu remorci, camioane și autoturisme au organizat un protest, desfășurat de altfel la nivel național. Aceștia sunt nemulțumiți de hotărârea autorităților europene privind liberalizarea comerțului cu produse agricole și agroalimentare din Ucraina, dar și din cauza altor dificultăți pe care le întâmpină fermierii din România.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră este blocată în județul Timiș pe breteaua de coborâre a autostrăzii A1, la ieșirea din localitatea Giarmata, unde este formată o coloană ca urmare a protestului național al fermierilor. Situații similare sunt la ieșirile de pe autostrada A1 de la Remetea Mare și Topolovățu Mare, la PTF Nădlac 1 pe DN 7 și pe DN 6 la Cenad”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

La nivelul județului Timiș, protestul este organizat de către Cooperativa Agricolă Banat Vest.