Au apărut primele probleme pe șantierul noii descărcări de pe autostrada A1, din localitatea Sânandrei. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat, vineri, la Timișoara, că stadiul lucrărilor este de doar 2% în trei luni. În cazul în care constructorul nu se va mobiliza, contractul ar urma să fie reziliat.

În ceea ce privește descărcarea de la Sânandrei de pe autostradă, cei zece kilometri, folosesc acest prilej să le transmit domnilor de la Todini care au început bine, spre deosebire de cei de la Tirrena Scavi, și că un progres de 2% în trei luni nu îl accept. Să ia aminte la ce au pățit cei de la Tirrena (n.r. fostul constructor al centurii de sud a Timișoarei). Atât au avut progres în primele trei luni ale acestui an: 2%. Din câte știu eu, DRDP a și înaintat documentele pentru certificat negativ pentru cei de la Todini. Așa că aviz amatorilor, nu este treaba mea să fac rezilieri, nici nu-mi doresc acest lucru, sincer să fiu. Eu îmi doresc ca proiectele să meargă în ritmul în care trebuie și să nu ajungem în situații de acest tip. Dar nici să fim luați de fraieri și să găsim tot felul de scuze, care unele dintre ele sunt inventate. Așa că folosesc acest prilej pentru a atrage atenția public că progresul de 2% pe trei luni nu este acceptabil. Sper să-și revină, o să vedem ce se va întâmpla în luna aprilie, poate chiar început de mai și dacă lucrurile nu-și revin acolo, știți și dvs care e finalitatea. Sper să nu se ajungă acolo”, a declarat Sorin Grindeanu.

Noul drum va avea o lungime de zece kilometri, urmând a fi realizate și două poduri, șase pasaje și trei noduri rutiere. Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 260 de milioane de lei, contribuția UE fiind de 85%.