DNA Timișoara intră pe firul transferurilor de la cabinete parlamentare spre instituții publice

Serviciul Teritorial Timișoara al Direcției Naționale Anticorupție a solicitat, pe data de 03 aprilie a.c., Administrației Bazinale de Apă Banat documente justificative privind numirile în funcțiile de șefi ai SGA Timiș și Caraș-Severin a „domnilor Barabaș Lorenzo- Flavius și Surdu Daniel George”, acțiunea având legătură cu Dosarul nr 56/P/2023.

Concret, procurorii solicită detalii legate de modul în care au fost angajați cei doi în perioada august-decembrie 2020. Surse apropiate anchetei susțin că Barabaș a fost, anterior numirii în cadrul ABA Banat, consilier la cabinetul unui parlamentar PNL de Timiș, pe o perioadă extrem de scurtă, ceea ce a ridicat din start suspiciuni. Se pare că ar fi fost angajat doar cu scopul promovării într-o poziție de conducere într-o deconcentrată, care potrivit negocierilor politice ar fi revenit PNL Timiș.

De asemenea, există informații potrivit cărora astfel de situații se mai regăsesc și în alte instituții publice, fiind cunoscută practica angajării câteva zile a unor clienți politici pe cabinetul parlamentar pentru ca de acolo să fie promovați prin transfer în alte posturi din sistemul public, fie pe poziție de conducere fie pe un salariu mult mai mare, fără însă a îndeplini condițiile legale.

Vom reveni.

Preluare foto: rai-see.org