Primăria Timișoara este foarte aproape de a lansa licitația în vederea proiectării și execuției lucrărilor la nouă parcare multietajată care va fi realizată în centrul orașului, pe str. Nemoianu, pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a fost pregătit, urmând a fi votat în primul plen al Consiliului Local Timișoara. Așadar, aflăm că valoarea investiției se ridică la aproape 46 milioane lei, cu TVA inclus, fiind propuse două scenarii de construcție.

Primul presupune ca parcarea să aibă două subsoluri, o suprafață desfășurată de 7.750 mp și 184 de locuri, dintre care 70 subterane și 15 la nivelul solului propuse prin amenajarea exterioară. Raportat la valoarea totală de investiție, costul mediu pentru un singur loc de parcare se ridică la 50.225 euro.

Cel de-al doilea scenariu se referă la un sistem constructiv cu un singur subsol, o suprafață desfășurată de aproximativ 6.305 mp și 149 de locuri de parcare, dintre care 35 subterane și 15 la nivelul solului propuse prin amenajarea exterioară. În acest caz, costul mediu al unui loc de parcare este de 50.665 euro.

Având în vedere tehnologiile de execuție ce implică executarea infrastructurii și suprastructurii parcării, precum și sursele de aprovizionare cu materiale existente în zonă, coroborate cu costurile de transport, considerăm că varianta constructivă optimă este executarea parcării etajate cu regim de înălțime 2S+P+2E+T, scenariul recomandat fiind Scenariul 1. Analizând soluțiile constructive și economice, pentru realizarea parcării din Municipiul Timișoara este justificată realizarea Scenariului 1, ținând cont de faptul că prin scenariul 1 sunt propuse 184 de locuri de parcare, cu aproximativ 20% mai multe decât cele prevăzute în Scenariul 2, ceea ce aduce un plus zonei și justifică valoarea investiției”, aflăm din proiectul de hotărâre.

După aprobarea indicatorilor în ședința în plen a Consiliului Local Timișoara, primăria va lansa licitația pentru proiectarea și execuția parcării multietajate.