Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a realizat, joi, o vizită în orașul Gătaia, unde a fost risc de inundații în această săptămână. Ministrul a precizat că este nevoie de găsirea unor soluții, astfel încât locuitorii din zonă să fie mai bine protejați.

„Am vizitat zona cea mai vulnerabilă la inundații din ultima perioadă din județul Timiş, în oraşul Gătaia. Aici în ultimele luni au fost trei situații critice, când apele au depăşit nivelurile de avertizare şi nivelul de inundații. Este evident că avem nevoie de o soluție pe termen lung să putem proteja populația şi bunurile oamenilor”, a afirmat ministrul Mediului.

Tánczos Barna a adăugat că Ministerul Mediului poate oferi încă din acest an finanțare pentru reamenajarea albiei şi întărirea infrastructurii de apărare.

Analizăm posibilitatea de etapizare a proiectului existent de reamenajare a albiei Bârzavei, să putem începe cât mai repede lucrările pe tronsoanele critice. Până atunci specialiştii de la ABA Banat acționează conform planurilor de acțiune pentru prevenirea inundațiilor şi intervenția în cazul situațiilor de urgență”, a detaliat ministrul Mediului.