Tragedie, duminică noaptea, în Periam Port. O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureș. Din păcate, un copil de trei ani a murit, iar patru persoane, doi adulți și doi minori, sunt date dispărute.

Salvatori din Timiș și Arad s-au mobilizat în număr impresionant, cu scopul de a-i găsi pe cei patru dispăruți în apele râului Mureș, dar în zadar până la această oră.

Mai precis, un efectiv de 24 pompieri timișeni intervin cu: o autospecială de serviciu; șase autospeciale de primă intervenție și comandă; un microbuz; nouă bărci; o ambulanță SMURD și un echipaj cu patru scafandri. De asemenea, către locul evenimentului s-au deplasat și 15 pompieri din Arad, cu patru autospeciale de primă intervenție și comandă, patru bărci și un echipaj SMURD.

Mai mult, pentru intensificarea căutărilor, ISU Timiș intervine cu două sonare și a fost solicitat în sprijin elicopterul SMURD Arad.

Polițiștii din Timiș au descoperit că cel care conducea barca nu avea certificatul necesar și era beat.

„Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive”, a informat IPJ Timiș.

În acest caz, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.