Colterm a încheiat, marți, sezonul de încălzire, astfel că a oprit căldura din caloriferele timișorenilor. Societatea de termoficare a Timișoarei anunță că pe perioada de vară va realiza o serie de reparații la instalațiile destinate producerii de energie termică și la rețele, astfel încât viitorul sezon de încălzire să înceapă și să se deruleze fără sincope majore.

Pe această cale, dorim să le mulțumim încă o dată abonaților noștri pentru încrederea și înțelegerea acordate și să îi asigurăm că vom face în continuare eforturi pentru a livra servicii de calitate. Mai dorim să subliniem că nu a fost un sezon lipsit de provocări, însă am reușit să depășim obstacolele și să asigurăm continuitatea sistemului de termoficare timișorean. În acest sens, cea mai recentă realizare și poate cea mai importantă a fost achiziția certificatelor de poluare EUA, respectiv îndeplinirea în totalitate a obligațiilor de mediu privind certificatele aferente anului 2022”, a afirmat Cristian Amza, administratorul special al Colterm.

Compania a început deja pregătirile pentru sezonul următor de încălzire. Așadar, Colterm a încheiat un contract de vânzare gaze naturale cu ROMGAZ SA pentru cantitatea totală de 124.096,21 MWh, cu perioadă de livrare 01 mai – 31 octombrie. „De asemenea, în cursul acestei luni, se va achiziționa cantitatea de 20.907,64 MWh, care urmează să fie înmagazinată, respectiv stocată în depozite subterane, fiind destinată sezonului rece”, a detaliat societatea.

În ceea ce privește reparațiile, se va interveni pentru o serie de lucrări la cazane, la morile de cărbune, la instalațiile de degazare, la instalația de termoficare interioară cu pompe și boylere termoficare, la instalațiile de tratare chimică a apei și la instalația de desulfurare, la instalațiile de depozitare și alimentare din gospodăria de combustibil, la stația de pompe alimentare apă Bega, stație pompe recirculare Utvin, depozit zgură și cenușă Utvin, precum și la turbina 19,7 MW cu instalațiile anexe.

De asemenea, proiectul cu finanțare europeană privind retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare este aproape de final. Astfel, lucrările de reabilitare a rețelelor primare au fost reluate marți. În total, au mai rămas de modernizat aproximativ 1,4 kilometri de rețea. La rețelele secundare de termoficare, lucrările au fost finalizate.