Atac armat, miercuri, într-o școală din centrul orașului Belgrad. Un adolescent înscris în clasa a VII-a a împușcat și ucis opt copii și gardianul școlii. De asemenea, alți șase elevi și profesoara de istorie au fost răniți.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a reacționat ca urmare a tragediei petrecută în Serbia, susținând că este nevoie de măsuri clare privind prevenirea unor astfel de evenimente.

Cu profundă tristeţe şi consternare am aflat despre tragedia care a avut loc în dimineața acestei zile la școala elementară „Vladislav Ribnikar” din Belgrad. Ca părinte m-a cutremurat vestea și sunt alături de familiile îndoliate care trec prin această încercare de nedescris. Școala este un loc în care copiii ar trebui să fie în siguranță, cu atât mai mult cu cât în Republica Serbia există o legislație strictă privind armele de foc. Este clar că este nevoie, mai mult ca oricând, de măsuri clare în ceea ce privește prevenția și combaterea unor asemenea evenimente tragice. Condamn cu fermitate violența în școli și este rolul nostru, ca părinți, să ne implicăm în educația copiilor noștri pentru a evita astfel de comportamente. Este un subiect important pe agenda autorităților ca această problematică să fie tratată cu seriozitate, iar siguranța în instituțiile publice trebuie tratată ca o prioritate la nivelul întregii comunități. Mă rog pentru sănătatea victimelor care se luptă în continuare pentru viața lor și pentru puterea părinților greu încercați în aceste momente dureroase”, a afirmat Alin Nica.

În final, șeful CJ Timiș a precizat că are un mesaj public „de solidaritate şi de condamnare a oricărei forme de violenţă în spaţiul şcolii, violenţă ale cărei victime pot fi atât elevii, cât şi profesorii”.