Adrian Orza ar putea deveni cetățean de onoare post-mortem al Timișoarei. Consilierii locali PSD au propus un proiect de hotărâre în acest sens, precum și aprobarea denumirii unei străzi din Timișoara cu numele Adrian Orza. S-a alăturat inițiativei și grupul consilierilor locali PNL din Timișoara.

Conferirea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara post-mortem domnului Adrian Orza și aprobarea denumirii unei străzi din cadrul Municipiului Timișoara cu numele său, ar onora memoria dumnealui și ar fi o recunoaștere firească a meritelor sale sociale, culturale și morale, contribuind, ȋn același timp, la promovarea imaginii Municipiului Timişoara”, a transmis PSD Timiș.

Adrian Orza a murit vineri seara, la vârsta de 54 de ani, în urma unui infarct. A crescut și s-a format în Timișoara, a absolvit, în 1987, Liceul de Matematica-Fizica nr. 1 (Liceul de Informatică Grigore Moisil) din Timișoara, în 1994 – Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Tehnice Timișoara, iar în 1997 Facultatea de Management în Industrie și Transporturi din cadrul aceleiași universități.

Începând cu anul 2000, timp de 12 ani, a fost ales viceprimar al Timișoarei, având apoi încă două mandate ca și consilier independent în cadrul Consiliului Local Timișoara, fiind singurul independent din istoria postdecembristă a orașului.