Firma care a reabilitat Fântâna cu Pești din centrul Timișoarei s-a ales cu o penalizare usturătoare. Asta pentru că a întârziat foarte mult finalizarea lucrărilor.

Întârzierea de la Fântâna cu Pești nu a rămas nepenalizată. Am tăiat factura pentru penalități de peste 500.000 lei pentru o întârziere de 178 de zile. Toată lucrarea a costat 600.000 de lei. Adică, penalitățile de întârziere au costat firma aproape toată suma pe care trebuia să o încaseze pentru lucrare”, a afirmat Dominic Fritz.

Edilul-șef a precizat că Primăria Timișoara va lua măsuri similare și în cazul altor contracte care nu sunt respectate.

Timișoara se dezvoltă prin respectarea unor reguli. Iar termenele pe care le impunem la licitații nu sunt o glumă, ci condiții contractuale pe care firmele cu care semnăm un contract și le asumă. Constructorul a știut că va fi penalizat și, cu toate astea, s-a dovedit a fi foarte neserios la lucrare. Sunt hotărât să iau și astfel de măsuri atunci când contractele nu se respectă: penalități pentru întârzierea lucrărilor sau refacerea lucrărilor prost făcute pe cheltuiala firmei”, a adăugat primarul Timișoarei.