Dominic Fritz anunță că au fost luate mai multe măsuri cu scopul redresării Societății de Transport Public Timișoara. Printre acestea se numără monitorizarea consumului de carburant. De asemenea, urmează să fie redus personalul administrativ.

De când a început anul, am redus consumul de carburant la STPT cu 56.500 litri față de anul trecut. Ca să oprim furtul din rezervoare, am montat în fiecare autobuz un aparat care monitorizează locația prin GPS și care ne spune volumul de carburant din rezervor. De când am implementat noul sistem, ca prin minune, s-a redus consumul lunar pentru fiecare kilometru circulat cu până la 10%. Mesajul este clar: când e vorba de banii timișorenilor, nu ne uităm în altă parte. Gata cu căpușarea societăților primăriei. E doar una din măsurile pe care le-am luat pentru restructurarea companiei de transport public. Sunt hotărât să punem STPT-ul pe o fundație solidă. Anul acesta scăpăm compania de 70% (aprox 87 mil de lei!) din datoriile istorice. Cumpărăm tramvaie și autobuze noi cu bani europeni, reducem personalul administrativ ca să putem crește numărul șoferilor, investim în stații noi și facem transportul mai predictibil pentru clienți. Rezultatele nu se văd peste noapte, doar litru cu litru”, a afirmat primarul Timișoarei.

Marți, în plenul Consiliului Local Timișoara a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al STPT, chiar dacă liberalii nu au votat.

Ca la orice schimbare prin care unii își pierd privilegiile, nu întârzie nici rezistența. Ieri, grupul PNL a încercat să blocheze bugetul STPT din acest an; proiectul a trecut de Consiliul Local fără voturile lor. Între timp, fostul director STPT, care a fost și apropiat al lui Nicolae Robu și liderul consilierilor județeni PNL, este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită – acuzat că a oferit posturi la STPT în schimb pentru favoruri politice”, a adăugat edilul-șef.