Campusul Nokia dn Timişoara a fost transformat pentru a V-a oară în Muzeu pentru o noapte, în cadrul evenimentului european denumit generic Noaptea Muzeelor.

În centrul atenției a fost expoziția Bell Labs, sosită recent de peste Ocean, care cuprinde unele dintre cele mai marcante simboluri alte tehnologiei – primul telefon (replica) creat vreodată, realizat de Alexander Graham Bell, dar și macheta primului tranzistor, a cărui invenție a fost un punct de cotitură în istoria tehnologiei și a fost recunoscută prin acordarea Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1956.

Pe lângă exponatele Nokia și multele ateliere interactive, partea outdoor a reprezentat un punct de atracție deosebit, experții ANCOM – Direcția Regională Timiș și un echipaj al ISU Timiș expunând tehnica din dotare. Cele două autospeciale de monitorizare ale ANCOM au beneficiat de o audiență constantă, explicațiile oferite de inginerii care le operează stârnind interesul a sute de timișoreni, care au trecut pe la standurile din exterior. Tot Autoritatea care reglementează comunicațiile a avut o expoziție de interior, cu echipamente vechi, dar și noi, precum și cu instrumente utilizate pentru măsurători ale nivelului radiațiilor câmpului electromagnetic.

Radio Timișoara a amenajat un mini-studio, participanții având posibilitatea să intre în rolul unui prezentator de știri.

Partenerii Nokia au fost Alfa Test, ANCOM, Azilul de Calculatoare, Coder Dojo, ISU TImiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Cluburile de robotică ale Colegiului Național Bănățean, Liceelor C.D. Loga, Nikolaus Lenau și Grigore Moisil, Radio Timisoara, Societatea Română pentru Astronomie Culturală, Universitatea Politehnica din Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

Preluare foto: Nokia Timisoara Careers (Facebook.com)