Celebrul actor american John Malkovich este așteptat la Timișoara. Acesta va fi protagonist în spectacolul „Infernal comedy/Comedie infernală”, prezentat de Teatrul Național din Timișoara joi, 20 iulie, și vineri, 21 iulie, de la ora 19.00.

The Infernal Comedy este un spectacol pe care autorul său, Michael Sturminger, care semnează și regia artistică, l-a scris special pentru celebrul actor, construind un dialog între limbajul vorbit și cel cântat, universul sonor – punctat de muzica lui Vivialdi, Mozart, Beethoven, Haydn, Weber, Gluck și Boccherini – fiind susținut de sopranele Susanne Langbein și Chen Reiss și de renumita orchestră Wiener Akademie Orchester, dirijată de Martin Haselbock, creator al conceptului muzical al spectacolului. Într-un solilocviu de pe linia invizibilă dintre cei vii și cei plecați, John Malkovich construiește autobiografia fictivă a criminalului în serie, acela care, în anii ’90, a provocat o dezbatere aprinsă privind carisma și psihopatia. The Infernal Comedy s-a jucat în peste 150 de săli de spectacol din întreaga lume, în țări de pe trei continente”, a informat Teatrul Național din Timișoara.

Dublu nominalizat la Oscar, la Globul de Aur și pentru premiile BAFTA, John Malkovich a jucat în numeroase filme cu impact la nivel mondial.