Lui Alin Nica i se cere demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Propunerea a fost făcută de către consilierii județeni PSD, ca urmare a conflictului izbucnit între Nica și Marian Vasile, administratorul public al județului.

Schimbarea organigramei sau demisia lui Alin Nica din funcția de președinte CJ Timiș – ambele sunt soluții pe care grupul de consilieri județeni PSD le-a propus pentru ca actuala administrație PNL a județului să scape cât mai repede de administratorul județului, pe care l-a tras pe linie moartă. Considerăm că atribuțiile administratorului public, care sunt de fațadă, conduc doar la cheltuirea inutilă a banului public. Nu avem nevoie sa plătim un salariu de administrator public, cabinet cu secretar, consilieri doar pentru transformarea digitală a CJ Timiș. Există un serviciu IT dedicat în cadrul instituției, care cu siguranță poate gestiona aceste atribuții. Pentru oricare dintre variantele propuse, i-am asigurat pe cei din conducerea CJ Timiș de sprijinul nostru în implementare”, a afirmat Alexandru Iovescu, consilier județean PSD.

Vă amintim faptul că lui Marian Vasile i-au fost retrase aproape toate atribuțiile. Prin urmare, administratorul public al județului Timiș se mai ocupă doar de Biroul de telecomunicații și transformare digitală.