În centrul Timișoarei va avea loc un protest, la sfârșitul acestei luni, în cadrul căruia se va solicita autorităților să se mobilizeze astfel încât orașul să aibă un stadion nou și o sală polivalentă modernă. Evenimentul „Respectați Timișoara” se va desfășura joi, 25 mai, începând cu ora 17.00, în Piața Unirii, fiind organizat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria.

Timișoara vrea Respect / Stadion / Polivalentă – eveniment de protest legat de situația dezastruoasă a infrastructurii sportive din Timișoara. Vedem cum peste tot în țară se construiesc stadioane, săli de sport, bazine de înot și se amenajează terenuri multifuncționale în care oricine își dorește, poate practica un sport. Iar noi în Timișoara ne pierdem de 30 de ani în studii de fezabilitate, proiecte neterminate și lăsate de izbeliște și primim aceleași răspunsuri de la edili: ”nu se poate”. Pe 25 mai ne dorim să ne adunăm cât mai mulți timișoreni și să ne spunem of-ul în stradă, în speranța că împreună, prin vocile noastre, ne putem face auziți și lucrurile să se miște în direcția normală”, a informat Druckeria.

Asociația a inițiat încă de anul trecut și o petiție intitulată „Timișoara vrea respect!”, care a fost semnată de peste 1.700 de persoane.

Invităm toate cluburile sportive din oraș să adere la inițiativa noastră, indiferent de ramurile sportive în care activează și să încurajeze copiii, părinții și antrenorii să ni se alăture îmbrăcați în echipamentul lor, cu steaguri, mesaje sau orice materiale consideră că îi reprezintă. De asemenea, îndemnăm ca fiecare copil/sportiv să aducă o minge sau echipament din sportul pe care îl practică și să transformăm zona centrală într-o mare arenă polisportivă. Lipsa infrastructurii sportive ne afectează pe toți, indiferent că dorim să practicăm sport de menținere, de masă sau sport de performanță, de aceea ne-am bucura dacă ați participa, în număr cât mai mare și să fim împreună o voce puternică, așa cum timișorenii au fost de atâtea ori, la nevoie. Vocile să le unim”, a transmis Druckeria.

Participanții la acțiunea de protest se vor întâlni la ora 17.00 în Piața Unirii, iar la 18.30 vor porni pe traseul V. Alecsandri – Piața Libertății – Alba Iulia – Piața Operei – Primărie – CD Loga – CJ Timiș.