Timișoara va fi vizitată, săptămâna viitoare, de un șef de stat și peste 60 de diplomați și înalți oficiali, aceștia fiind interesați de evenimentele desfășurate în cadrul programului Capitalei Europene a Culturii 2023.

Mai precis, vizitele vor culmina cu prezența președintelui federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în perioada 25 – 26 mai. De asemenea, primarul Dominic Fritz se va afla într-o vizită oficială de promovare a Timișoarei 2023 în Portugalia, în perioada 22 – 23 mai, împreună cu Romanian Chamber Orchestra.

Programul intens al zilelor următoare include vizite la principalele obiective culturale ale orașului și la expozițiile reprezentative ale anului 2023. Primarul Dominic Fritz va întâmpina delegațiile străine la Cazarma U, unde se desfășoară una dintre cele mai mari expoziții de artă contemporană din programul Capitalei. Delegația Parlamentului Regional din regiunea Wielkopolska, Polonia, va vizita Timișoara în zilele de 24 și 25 mai, având în vedere discuțiile privind politica culturală și implementarea programului Capitalei Culturale Europene”, a informat Primăria Timișoara.

În ceea ce privește vizita președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, programul său va include participarea la un concert al Filarmonicii Banatul și vizitarea expoziției de la Cazarma U.

Prezența înaltului oaspete german subliniază susținerea financiară importantă acordată de Germania evenimentelor Capitalei Culturale. Timișoara, în calitate de Capitală Europeană a Culturii, are oportunitatea de a-și arăta bogăția multiculturală, inovarea și curajul în fața Europei. Această vizibilitate internațională contribuie la repoziționarea orașului pe harta Europei și la schimbarea percepției asupra României. Cu fiecare vizită oficială și eveniment de prestigiu, Timișoara se consolidează ca un pol cultural și diplomatic de importanță internațională”, a transmis Primăria Timișoara.