Consiliul Județean Timiș a reușit să lanseze, luni, licitația publică în vederea găsirii unui constructor care să lărgească la patru benzi și tronsonul de drum cuprins între Timișoara și Dumbrăvița, cu stâlpi de troleibuz pe margine.

Proiectul intitulat „Modernizare DJ 691: Lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km 12+975)” are o valoare de aproximativ șase milioane de euro.

Prin prezentul contract se vor realiza lucrări așa cum sunt cuprinse în proiectul tehnic și anexele aferente acestuia. Vor fi realizate următoarele tipuri de lucrări: modernizarea/lărgirea drumului la 2 benzi de circulație pe sens; realizarea dispozitivelor de colectare și scurgere a apelor pluviale; racordarea cu străzile laterale și amenajarea acceselor la proprietăți, inclusiv amenajarea podețelor laterale pentru continuitatea scurgerii apelor pluviale din zona drumului; amenajarea sensurilor giratorii, a intersecțiilor semaforizate și a trecerilor de pietoni semaforizate; realizare trotuare pe anumite sectoare; elemente de siguranța circulației; iluminat în sensurile giratorii; intervenții la rețele electrice, de gaz, de apă, telecomunicații, etc.; intervenții la rețeaua de troleibuz (inclusiv deplantare/ plantare stâlpi de susținere linie de contact); amenajare stații bus; lucrări semaforizare”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Lucrările de lărgire la patru benzi a tronsonului ar trebui finalizate în cel mult șase luni. Ofertele pot fi depuse până la sfârșitul lunii viitoare.