Președintele Germaniei s-a aflat într-o vizită la Timișoara, joi și vineri.

Frank-Walter Steinmeier a depus, joi seara, o coroană cu flori la monumentul aflat vizavi de Catedrala Mitropolitană, în amintirea eroilor Revoluției, iar apoi a participat la un concert susținut la Filarmonica Banatul.

În cursul zilei de vineri, însoțit de primarul Dominic Fritz, președintele Germaniei a luat la pas centrul istoric al Timișoarei.

În plimbarea cu Președintele federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, i-am arătat frumusețea și bogăția Timișoarei. Timișoara este un oraș viu, autentic și dinamic. I-am arătat emblematicul balcon al Operei, locul zero al Revoluției din 1989, am vizitat Domul Catolic din Piața Unirii, dar și Sinagoga din Cetate. A vorbit cu comunitățile Timișoarei, cu elevii de la Lenau. Am mers la Cazarma U, unde are loc una din cele mai reprezentative expoziții de sculptură din Capitală, care duce Timișoara în avangarda culturală europeană. Iar reacția lui și a delegației care l-a însoțit a fost una de uimire și de entuziasm, pentru că ideile preconcepute despre România, despre Banat, sunt cu totul altfel față de realitatea pe care o trăim aici. Timișoara este o inspirație și cred că a reușit să îl inspire și pe domnul președinte. Mi-a spus că este impresionat de faptul că noi conviețuim cu foarte multe etnii aici, dar și efervescența din oraș, faptul că sunt extrem de mulți tineri pe stradă. Aseară a fost la o terasă și a fost uimit ca într-o zi de joi să vadă un oraș așa de animat”, a afirmat Dominic Fritz.

Aceasta este prima vizită a unui șef de stat după două decenii, în Timișoara.