Colterm are tot mai puțini abonați. Reprezentanții societății anunță că, în această primăvară, după sistarea furnizării energiei termice pentru încălzire, au fost înregistrate 153 de cereri de deconectare individuală de la sistemul centralizat de termoficare.

De asemenea, s-au depus și 21 de solicitări de debranșare, dintre care unsprezece sunt case individuale și zece sunt blocuri care însumează 63 de apartamente.

Colterm informează că în această perioadă realizează o serie de reparații la cele două mari centrale termice, CET Sud și CT Centru, precum și la Centrala Hidroelectrică (Nodul Hidro), în vederea pregătirii din timp a sezonului de încălzire următor.

În ceea ce privește combustibilul necesar producerii de energie termică, începutul lunii iunie ne-a găsit cu următoarele stocuri de cărbune și gaz: cărbune în stoc: 7.766 tone, cu precizarea că spre finalul lunii iunie vom relua aprovizionarea pentru constituirea stocului necesar sezonului rece; Gaz: pentru necesarul de consum curent (prepararea apei calde de consum) avem încheiat un contract de furnizare, iar pentru constituirea stocului necesar sezonul următor de încălzire, au fost încheiate două contracte de vânzare gaze naturale pentru cantitatea totală de 129.676,21 MWh, cu perioadă de livrare 1.05-31.10.2023. Până în prezent a fost livrată cantitatea de 20.907,64 MWh, care a fost stocată, respectiv înmagazinată în depozitele subterane”, a transmis compania de termoficare a Timișoarei.