Transportul public din Timișoara spre comuna Ghiroda este în pericol de a fi suspendat. Societatea Metropolitană de Transport Timișoara a anunțat că va lua această decizie de la mijlocul lunii iunie, în cazul în care Primăria Ghiroda nu-și va plăti facturile restante.

Pe de altă parte, Ionuț Stănușoiu, primarul din Ghiroda, a recunoscut că nu a dorit să plătească facturile în ultimele luni, invocând faptul că nu este de acord cu majorarea tarifelor. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei și președintele Adunării Generale a Societății Metropolitane de Transport Timișoara, afirmă că a fost nevoie de creșterea prețurilor având în vedere scumpirile din ultima perioadă.

Este dreptul lui să conteste lucrurile astea, trăim într-o democrație, dar ce nu e drept este să nu plătească facturile de șase luni, pentru că, până la urmă, șoferii de autobuz care deservesc Ghiroda primesc salariile, nu pot să aștepte ani de zile până când domnul Stănușoiu își va termina excursiile acestea procesomane și va concluziona că trebuie să plătească facturile. (…) „În momentul în care reprezentanții primăriilor în AGA au votat pentru majorarea prețului, acesta crește în mod automat, nu este nevoie de HCL. Domnul Stănușoiu este nemulțumit că prețul pe care SMTT îl practică astăzi nu mai este egal cu prețul din 2017 – 2018, de 6 lei/km, un preț la care în mod evident operatorul este pe pierdere, în contextul în care doar carburantul a crescut față de 2018 cu 50-60%. Această așteptare a domnului Stănușoiu ca dânsul să beneficieze de un preț care nu mai corespunde cu prețul pieței este o așteptare naivă, pe care putem să o privim ca pe o așteptare optimistă, dar care nu se bazează pe nimic concret”, a declarat Ruben Lațcău.

În acest scandal a intervenit și Consiliul Județean Timiș, care a anunțat că nu va permite ca locuitorii din Ghiroda și Giarmata Vii să rămână fără transport în comun.

Consiliul Județean Timiș nu va permite ca locuitorii din Ghiroda și Giarmata Vii să rămână fără transport în comun. Nu este corect, deoarece aceștia contribuie consistent la bugetul local al Timișoarei. 80% din bugetul local este generat de impozitul pe venit al persoanelor care muncesc în Timișoara, indiferent că locuiesc în Timișoara sau în mediul periurban. Există precedent la alte sisteme de gospodărire, cum este gestionarea deșeurilor, rețeaua de apă și canalizare. Este nevoie de o administrare similară și în ceea ce privește transportul public din județ. CJ Timiș și-a arătat disponibilitatea de implicare, inclusiv financiar, pentru că sunt localități unde copiii ajung greu la școală, cetățenii trebuie să aibă modalități de a ajunge la serviciu. Singurul interes al administrației județene este pentru persoanele care folosesc transportul public pe traseul Timișoara – Giarmata Vii – Ghiroda și retur, pentru care trebuie să fie asigurat un flux constant de transport”, a afirmat Alin Nica, președintele CJ Timiș.