Bazinele de înot și sălile de sport din școli pot fi folosite de timișoreni de toate vârstele. Primăria a decis să le pună la dispoziția comunității, cu scopul de a încuraja practicarea sportului de cât mai multe persoane.

În acest sens, consilierii locali au aprobat Regulamentul prin care sunt stabilite condițiile de utilizare temporară, contra cost și în afara programului educațional, a bazinelor și sălilor de sport din unitățile de învățământ din Timișoara.

Cluburile și asociațiile sportive vor avea acces la sălile de sport fără taxă, cu condiția să achite costurile utilităților pentru perioada în care utilizează spațiile sportive. Echipele de fotbal (indiferent de categoria de vârstă) vor avea acces la prețul de 200 lei/oră. Pentru alte sporturi de echipă se va achita taxa de 100 lei/oră. În cazul sporturilor individuale – arte marțiale, atletism, dansuri, tenis etc. practicate de persoane fizice sau juridice în mod organizat, prețul este de 70 lei/oră. Pentru bazinele de înot, cluburile sau asociaţiile sportive de copii și juniori nu vor achita nicio taxă de acces, dar vor plăti utilitățile pe perioada utilizării bazinului. Persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate cu activitate în domeniu, vor achita minim 150 lei/oră/culoar”, a transmis Primăria Timișoara.

Solicitările celor interesați vor fi analizate de către Consiliile de Administrație ale școlilor, care vor stabili atât suma de plată, cât și orarul de acces la bazele lor sportive.