Continuă controalele în centrele rezidențiale din județul Timiș. Prefectura Timiș anunță că în urma verificărilor realizate în cursul zilei de marți, încă două astfel de locații au fost închise temporar.

Este vorba de Fundaţia Sf. Francisc – Casa de tip familial „Sf. Arhanghel Mihail” Jimbolia, cu cinci copii aflați în găzduire, și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiș – Centrul de plasament Lugoj, cu 14 copii aflați în găzduire. Cele două centre vor rămâne închise temporar până la remedierea deficiențelor constatate, iar pe toată această perioadă persoanele aflate în grija acestor centre vor fi relocate.

„La finalul perioadei de verificare a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, a centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a celor destinate copiilor care funcționează pe raza județului Timiș, respectiv a unui număr total de 112 centre, Instituția Prefectului – Județul Timiș va comunica opiniei publice cuantumul amenzilor înregistrate și măsurile luate pe întreaga perioadă de control. Reiterăm intenția ca, în momentul în care măsurile stabilite vor fi îndeplinite de către centrele respective, în cel mai scurt timp echipele mixte de control să se deplaseze pentru verificare și ulterior ridicarea suspendării și intrarea acestora în funcționare normală”, a declarat Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș.