Continuă controalele la centrele rezidențiale din județul Timiș. Prefectura Timiș anunță că la finalul verificărilor realizate în cursul zilei de miercuri, un azil din Buziaș a fost închis.

În urma acțiunilor de control efectuate astăzi, au fost depistate nereguli de funcționare majore la 1 centru iar ulterior controlului i-a fost suspendată temporar activitatea: Asociația Gerro – Căminul pentru persoane vârstnice Pensiunea Amurgul din orașul Buziaș. Deficiențele găsite au fost: nerespectare structurii din autorizația sanitară de funcționare, cabinet medical cu dublă funcționalitate, lipsa apei curente în cabinet, spălătorie neautorizată, cantități insuficiente de produse de curățenie și dezinfecție, dușuri nefuncționale de la două grupuri sanitare, la etajul 1 s-a regăsit un microclimat necorespunzător, o parte din personal (6 persoane) nu a efectuat controlul medical periodic, lipsa certificatelor de absolvire a cursurilor de igienă pentru personalul care necesita astfel de cursuri”, a informat instituția.

Prin urmare, s-a aplicat o amendă în valoare de 25.000 lei. Centrul va avea activitatea suspendată temporar până la remedierea deficiențelor constatate, iar pe toată această perioadă persoanele aflate în grija acestui centru, respectiv 32 de persoane vârstnice, vor fi relocate.

În cursul zilei de miercuri, au fost controlate 15 centre rezidențiale din județul Timiș, aflate în localitățile Buziaș, Giroc, Lovrin, Lugoj, Periam, Sânnicolau Mare, Sinersig, Șag și Variaș.

În total, autoritățile și-au propus să verifice toate cele 112 centre rezidențiale din județul Timiș.