Vești proaste pentru Timișoara! Orașul nu va avea în grabă un stadion nou, în locul vechii arene „Dan Păltinișanu”. Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timiș, anunță că se amână construirea stadionului din cauza Guvernului.

Pachetul de măsuri fiscale asumat de premierul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar include erori materiale, legislație necorelată, grave greșeli de strategie și, ceea ce este foarte dureros pentru noi, amână construirea noului stadion multifuncțional la Timișoara. Am semnalat oficial această situație inacceptabilă și am solicitat corectarea altor neajunsuri cuprinse în propunerea actualului premier. Consiliul Județean Timiș a făcut toate demersurile și a îndeplinit toate condițiile pentru realizarea stadionului, investiție întârziată în mod repetat de la București. De doi ani cuprindem în bugetul județului bani pentru demolare și pentru pregătirea terenului, însă, fără o hotărâre de guvern, nu se poate nici demola, nici construi în loc”, a afirmat Alin Nica.

Șeful CJ Timiș a mai precizat că studiul de fezabilitate pentru noua arenă este finalizat, astfel că decizia de a fi oprită investiția este absurdă, „în condițiile în care s-au alocat deja sume consistente în această direcție, iar comunitatea așteaptă și are nevoie reală de infrastructură sportivă. Consiliul Județean Timiș este pregătit să ducă mai departe proiectul stadionului și sper că alături de mine se vor mobiliza grupurile și instituțiile interesate să susțină public acest punct de vedere. Timișoara și Timișul, sportivii, copiii, familiile din tot județul merită stadionul așteptat de ani de zile”.