În județul Timiș va fi înființat un nou punct de trecere a frontierei, în localitatea Beba Veche.

Vineri, la sediul Prefecturii Timiș, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și ministrul Afacerilor Externe din Ungaria, Peter Szijjarto, au semnat două Memorandumuri de Înțelegere între România și Ungaria pentru înființarea acestui punct. De asemenea, documentele mai prevăd și realizarea unei noi conexiuni rutiere la Cenad.

Ambele proiecte sunt așteptate de ani de zile de locuitorii din aceste zone și au o importanță deosebită pentru dezvoltarea economică regională. Proiectele vor contribui inclusiv la întărirea relațiilor de colaborare dintre România și Ungaria. Demersurile pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei în zona localităților Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) au fost validate la nivel tehnic de ambele părți. Proiectului va începe cu etapa de proiectare (elaborarea SF), derulată de CNAIR și finanțată prin bugetul de stat”, a declarat Sorin Grindeanu, la Timișoara.

Pentru comunitățile din zona Cenad/Nagycsanád urmează să fie reconstruit podul peste râul Mureș.

Proiectul va fi derulat prin Consiliul Județean Timiș și va fi finanțat prin programul de cooperare transfrontalieră România – Ungaria.