Elevii care învață în liceele din Timișoara ar putea începe cursurile la ora 09.00. Această propunere a fost făcută de către viceprimarul Ruben Lațcău. Totul cu scopul ca pe străzile orașului, în timpul școlii, să nu mai fie o aglomerație atât de mare în cursul dimineților.

Pentru al treilea an consecutiv, împreună cu Prefectura am pus în discuție decalarea orelor de începere a școlii. Noi credem că ar fi un lucru foarte important la nivel de oraș să existe o decalare în programul de începere a școlilor. Liceele pot să înceapă la ora 09.00 și școlile generale la ora 08.00, în așa fel încât să putem să reducem din această presiune care apare într-un interval de jumătate de oră în aceleași intersecții din oraș. Cred că e mai importantă cumva viața orașului și modul în care el funcționează decât greutatea de a schimba niște ore pentru câțiva profesori. Pentru că, până la urmă, această inițiativă de a avea decalată începerea de cursuri la școli stă și este blocată doar din perspectiva de refacere a programului pentru profesori. Cred că și profesorii pot să beneficieze de un astfel de program care să permită practic o începere etapizată a orelor”, a declarat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei a afirmat că cele mai aglomerate locuri din oraș sunt cele aflate în apropierea școlilor.

Dimineața, în timpul școlii, practic traficul este în întregime blocat timp de jumătate de oră, de la 07.45 până la 08.15, cât își aduc părinții copiii la școală”, a adăugat Lațcău.

În cele 61 de unități de învățământ din Timișoara învață aproximativ 52.000 de elevi.