Primăria Timișoara are planuri mari. Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, anunță că se dorește realizarea celui mai complex parc cu tematică sportivă din oraș, în Calea Bogdăneștilor.

La finalul săptămânii trecute am făcut o propunere ce va aduce în mod cert bucurie timișorenilor din zona Căii Bogdăneștilor: înaintarea actelor pentru studiul de fezabilitate și amenajarea unui parc cu tematica sportivă la intersecția străzilor Calea Bogdăneștilor cu Ion Rațiu. Va fi cel mai complex parc de acest fel și, evident, o premieră a Timișoarei, având o suprafață de teren de 8 800 mp. În tematica de proiectare am solicitat să existe minimum un teren multifuncțional de fotbal/handbal, un teren de tenis (ambele din tartan), mese de tenis de masă, culoare de alergare în jurul parcului, mese de teqball (masă curbată pe care se joacă mingea de fotbal) și padel, un teren de baschet și, evident, tot ce nevoie într-un asemenea areal: grupuri sanitare, cișmele cu apă potabila, sistem irigare gazon, trotuare, zone verzi”, a declarat Cosmin Tabără.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, tema de proiectare poate fi realizată în totalitate până la mijlocul anului viitor.

Într-o primă fază, propunem spre achiziție studiul de fezabilitate și proiect tehnic, urmând ca la începutul anului viitor să scoatem la licitație execuția lucrărilor”, a explicat Cosmin Tabără.